Lente sportroutes door Zwolle zijn van start!

De lente-sportroutes door Zwolle zijn van start gegaan. Hardlopen of wandelen, het maakt niet uit. Er zijn vier afstanden: 5, 10 en 15 kilometer en een speciale familieroute. Onderweg zijn verschillende oefeningen te doen ter versterking van je spieren en conditie.

De eerste sportroute door Zwolle tijdens de voorjaarsvakantie was een groot succes. Ruim 280 lopers gingen op pad door de mooie Hanzestad. Elisabeth uit Zwolle liep de route met haar twee dochters. ‘’We hebben een superleuke dag gehad. Hoop dat er nog velen van de lenteroute gaan genieten. We trokken wel wat bekijks met onze sportmoves. Wat het leuk maakt is de vele stops met activiteit op de route en ruimte voor eigen inbreng.’’

‘We zijn gezamenlijk miljoenen coronakilo’s aangekomen’, zei demissionair premier Mark Rutte. ”Met de sportscholen dicht en het lekkere eten binnen handbereik is het lastig om deze kilo’s weer kwijt te raken.” Ga daarom lekker op pad met één van de sportroutes door Zwolle. Je kunt kiezen uit vier verschillende routes; 5, 10, 15 kilometer en een speciale familieroute.

Na aanmelding ontvang je een uitgebreid PDF bestand met de route, oefeningen en alle lokale deals. De route is zowel te openen in Google Maps, GPS tracker of wandelapp.

‘‘We waren meteen enthousiast over dit toffe idee”, vertelt horecavrouw Nathalie van Winkelcafé De Engel. ‘’Wij staan achter het stimuleren van bewust omgaan met lichaam en geest, bij onze collega’s, maar ook onze gasten. Dit sluit daar perfect op aan!’’ Meer Zwolse horecabedrijven werken mee aan dit leuke en sportieve evenement: Anne&Max, Jantjes, Lots & More en De Vegaterrier. Zij bieden lekkere en gezonde deals, tijdens of na de route, zoals gezonde taartjes, lunches, bananenbrood en lekkere smoothies. Ook Schoonheidsinstituut Allure en sportwinkel Run2Day werken mee met leuke acties.

Twee vrouwen doen jumping jacks tijdens sportroute door Zwolle

Dames rennen lente sportroute
Interview Karin van der Vennen Stentor

Door de Stentor werd ik geïnterviewd over het initiatief. Lees het artikel hier.

Scroll naar top