Yoga op de nok van Zwolle

Zondagochtend 5.00. Mijn wekker gaat en ik hoor de regen tikken tegen mijn slaapkamerraam. En een koude wind waait mijn kamer in. Perfect weer dus om je nog eens om te draaien. Maar niet voor mij en 25 andere yogi’s die wel zin hebben in een mini avontuur! Want vandaag geef ik yoga op de nok van Zwolle: het Hanze panoramadak op het Academiehuis. Ik fiets in het pikkedonker door de straten van Zwolle. De klinkers glimmen van de regen en een eenzame ROVAwagen is bezig om de sporen van de zaterdagnacht uit te wissen. 

Yoga op de nok van Zwolle

Ik voel kriebels in mijn buik. Al geef ik al 15 jaar lessen, toch voel ik elke keer voor zoiets nieuws gezonde spanning. Behalve dat het spannend is, heb ik ook hoogtevrees. Het panoramadak ligt op ca. 30 meter hoogte! In het donker gaan we met elkaar de trappen omhoog. Het heeft iets bizars. Zo in het donker vanuit de warme kerk naar het dak met uitzicht op de verlichte Peperbus en museum de Fundatie klimmen. Met dit groepje als enigen wakker boven een slapende stad. En de nacht in de dag zien veranderen. Met een woord: WOW!!! En het beste nieuws: tijdens de les blijft het droog!!

Yoga op de nok van Zwolle op het Academiehuis

Fotograaf: Hans van Eijsden | Locatie Academiehuis

Zo dankbaar 🙏voor alle mede avonturiers en uiteraard ook het Academiehuis voor deze kans.
Na afloop werd mij ook een microfoon onder mijn neus geduwd. En totaal overrompeld gaf ik nog een interview aan RTV Focus. Bekijk hier het videoverslag van deze bijzondere ochtend.

Wil jij ook mini avonturen?

Dit smaakt naar meer! Het leven bestaat immers uit momenten en herinneringen. Regelmatig organiseer ik mini avonturen. Bijvoorbeeld met Supyogalessen, Bootcamp & yoga rondom het kampvuur onder de sterrenhemel, winterzwemmen en in april 2024 zelfs een gave mini avonturen retraite! Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief! Of neem contact met mij op voor een avontuur op maat!

Scroll naar boven