10 redenen om mee te doen met Bootcamp & Yoga

Lijkt het je leuk om een keer mee te komen doen bij de Bootcamp & Yoga in Zwolle? Lees dan hier de 10 redenen om met de Bootcamp & Yoga mee te komen trainen!

Yoga in de winter in Zwolle bij Agnietenplas

1. Lekker in de buitenlucht trainen

Hoe fijn is het om lekker buiten te zijn? Het is altijd goed weer om buiten te trainen! In ons dagelijks leven komen wij vaak (te) weinig buiten. Werken binnen of zijn op school. Tijdens onze lessen ben je heerlijk buiten in de natuur. Met de zon op je gezicht, wind door je haar, soms wat regenspetters. De lessen gaan altijd door, ook als het regent, sneeuwt, vriest of hagelt!

2. Gezellige groep

Iedereen is welkom! Of je nu man, vrouw (of iets anders) bent, jong of oud, topsporter of beginner… je zult je al snel thuis voelen in onze gezellige groep. We hebben op dit moment leden van 18 jaar tot 73 jaar oud (ouder is ook welkom!). Sporten in groepsverband zorgt ervoor dat je het langer volhoudt, beter traint en meer plezier beleeft aan het sporten. Vaak drinken wij na afloop nog een bakje koffie of thee en kletsen dan nog even na. Het is dus ook gewoon een heel gezellig uitje! Uit onderzoek blijkt bovendien dat sociale contacten goed zijn voor je brein en zelfs geheugenverlies voorkomen. Naast de reguliere lessen organiseer ik ook regelmatig een leuk evenement.

Bootcamp groep Zwolle

3. Functionele training

Tijdens de bootcamp & Yoga doen wij een combinatie van cardio, kracht en flexibiliteitsoefeningen. Hierdoor werk je in een uur tijd aan zowel je kracht- als uithoudingsvermogen. Hiervan zal je in je dagelijks leven veel voordeel hebben. Een sprintje trekken, boodschappen tillen, dozen sjouwen is voor jou een eitje.

4. Beter in je vel

Door sporten maakt je lichaam endorfine aan. Dat geeft een gelukkig gevoel. En wist je dat je door buiten te trainen zelfs nog meer van deze gelukshormonen aanmaakt? Je komt dus beter in je vel te zitten! Ook pak je meer zonnestralen, die ook weer een positief effect op je geestelijke gezondheid hebben. Daarnaast geeft sporten zelfvertrouwen en zal je minder snel emotie-eten na een training. Dus naast dat je strakker in je vel komt te zitten, voel je je ook blijer en positiever!

5. Momentje voor jezelf

Iedere les sluiten wij af met een momentje voor jezelf. Heerlijk ontspannen op rustgevende muziek onder een warme deken. We concentreren ons op onze ademhaling en ontspannen ons lichaam. Een moment om je bewust te worden van je lichaam en gevoel en de training fijn af te sluiten. En hoe heerlijk is het dan als je de vogels hoort fluiten en de zon op je gezicht voelt?

6. Je wordt leniger

Tijdens de training besteden wij ook altijd aandacht aan het stretchen van de hamstrings en onze heupen. Je zult merken dat je met iedere training net iets leniger wordt. Het grote voordeel van flexibiliteitstraining is dat je blessures voorkomt. Ook helpt het voor een betere lichaamshouding en meer bewegingsvrijheid. Door aan het eind van de les te stretchen zorgen wij er ook voor dat jij de volgende dag minder spierpijn hebt!

Lenige yoga instructrice Kara Yoga Zwolle in spagaat

7. Sterke buik-, billen- en rugspieren

Een groot deel van de les besteden wij aan het versterken van onze core (buik, billen en rug). Onze core bestaat uit 29 spieren, die je nodig hebt voor hardlopen, zitten, tillen, fietsen etc. Door regelmatig deze spieren te trainen, zorgen wij voor een sterke basis voor ons lichaam. Dit helpt ons in ons dagelijks leven en in onze training. Hierdoor kunnen wij beter, harder en veiliger trainen. Het voorkomt blessures en verhoogt onze mobiliteit. Bijkomend voordeel: het ziet er ook nog eens mooi uit!

8. Trainen op muziek

We trainen altijd op muziek. Muziek kan je oppeppen, ontspannen en emoties bij je oproepen. Uit onderzoek blijkt dat mensen intensiever sporten als ze tijdens hun training naar muziek luisteren. Ook maakt je lichaam door muziek meer endorfinen aan, waardoor je je gelukkiger voelt. Ook heb je tijdens je training meer afleiding, waardoor je minder pijntjes voelt en harder kunt trainen en het langer volhoudt.

9. Je kunt je training aanpassen naar jouw niveau

Iedereen kan mee doen aan deze training op zijn of haar niveau. Luister iedere training goed naar jouw eigen lichaam. Tijdens de les geef ik voor ieder fitness niveau opties aan. Wil je rustiger aan doen of liever niet springen? Of wil je juist keihard knallen. Iedere oefening kun je aanpassen naar jouw wensen. Heb je een blessure of ben je zwanger? Laat het mij weten, dan bied ik voor jou andere variaties aan. Ik vind het belangrijk dat iedereen met een goed en veilig gevoel de training kan volgen en voldaan weer naar huis gaat.

10. Vrijheid blijheid

Je zit bij de Bootcamp & Yoga niet aan een abonnement vast. Je kunt kiezen uit een losse les of een strippenkaart van 5 of 10 keer. Je betaalt dus alleen voor de keren dat je mee traint. Wel zo fijn (en eerlijk)! Bekijk hier de tarieven.

Neem contact op!

Wil je fitter, sterker en leniger worden? En zoek je nog een leuke motiverende groep? En wil je niet vast zitten aan abonnementen? Kom dan bij ons mee doen! Stuur een appje naar 06-57641098 of vul het contactformulier in. Je kunt je ook via de app aanmelden voor een gratis proefles! Tot gauw! Liefs Karin

Scroll naar boven