5 tips om fit te blijven deze zomer!

Zomertijd… lekker vakantie, erop uit met familie of vrienden, gezellige BBQ’s, ijsjes, cocktails… Hoe zorg je er nu voor dat je toch lekker fit en op gewicht blijft deze zomer? Mijn oma zei altijd: wat er niet aan komt, hoeft er ook niet af. Een gouden tip, want op gewicht blijven is makkelijker dan na de vakantie weer op rantsoen te moeten.

1. Kom lekker in beweging

Wandelen, fietsen, zwemmen, suppen, salsa dansen, kayakken, yoga, pingpong of beachvolleybal… De zomer is de tijd om lekker in beweging te komen. Ga de natuur in, bezoek een stadje, beklim een toren. Heb je een stappenteller of horloge die jouw activiteit meet? Helemaal handig! Ga de uitdaging aan en probeer elke dag de 10.000 stappen aan te tikken!

Beachvolleybal mensen in beweging op vakantie

Online work-outs

Om ook te kunnen sporten tijdens je vakantie, kun je ook twee gratis online trainingen bekijken, Deze twee korte work-outs, kun je overal doen! Let wel op, ik heb er niet in gesproken. Je kunt uiteraard ook eigen oefeningen doen op de Tabata muziek. Helemaal leuk, doe de work-outs met iemand samen!
15 minuten Tabata training voor je buik en rug
12 minuten Tabata training voor je hele lichaam

2. Water bij de wijn of nog beter… in plaats van wijn

Cocktails, wijntjes, een koud biertje… voor veel mensen klinkt dit als muziek in de oren. Helaas zijn dit ook de lege calorieën die het leuk vinden om meteen een vetlaagje op je buik te creëren. Daarbij wekt alcohol ook de eetlust op, vermindert remmingen en daardoor zal je dus ook sneller gaan snacken. Kies dus liever voor een vrolijk glas water met munt en een schijfje limoen of komkommer. Net zo feestelijk, maar dan veel gezonder en je voelt je de volgende dag ook stukken fitter! Is alcohol laten staan (nog) echt een brug te ver, drink dan naast elk glas alcohol ook een glas water.

Water met munt en sinaasappel goed alternatief voor alcoholische dranken

3. Doe de zomerbingo

Fit de zomer door met deze vrolijke zomerbingo! Een massage boeken, iets nieuws proberen, telefoon ’s avonds uit, koud douchen, een recept uitproberen… hoeveel activiteiten kun jij wegstrepen van de Zomerbingo?

Ga de uitdaging aan en download hem nu gratis in mijn webshop en streep zoveel mogelijk vakjes weg!

Zomerbingo gratis te downloaden

4. Loop één van de gratis sportroutes door Zwolle

Op zoek naar andere manieren om fit te blijven deze zomer? Loop dan één van de gratis sportroutes door Zwolle. Hardlopen of wandelen, het maakt niet uit. Er zijn twee routes te downloaden: 10 kilometer en een speciale familieroute. Onderweg zijn verschillende oefeningen te doen ter versterking van je spieren en conditie. Je kunt de routes nu gratis bestellen.

5. Tijd om te ontspannen

De zomer is natuurlijk ook de tijd om je te ontspannen en je op te laden. Momenten voor jezelf, weg van alle hectiek. En ook tijd voor de mensen die belangrijk voor je zijn. Ook heel erg belangrijk voor je welzijn. Dus bovenal geniet ervan!

Tijd om te ontspannen vrouw op strand

Bootcamp & Yoga

Wil je na de zomer weer flink aan de slag en komen sporten? Kom dan naar één van de Bootcamp & Yogalessen. Lees hier de 10 redenen waarom dit zo goed voor je is! Of wil je toch afvallen? Ik begeleid je graag. Stuur me dan een berichtje! Tot gauw, liefs Karin

Scroll naar boven