Hoe uit shit iets moois kan groeien

Wat vind jij van hondenpoep? Ranzig vermoed ik. Geloof mij, ik heb sinds gisteren een heel andere kijk op hondenpoep gekregen. Hondenpoep heeft zelfs voor een waar geluksmomentje gezorgd. Zo’n vlindermomentje met een gouden randje. Huh denk je misschien? Vertel me meer. Oké, misschien denk je dat laatste niet, maar ik ga toch het verhaal vertellen. Het verhaal van de hondendrol die zorgde voor nieuw leven.

Een paar weken geleden stond er een harde wind bij de Agnietenplas. Laten we op een beschutte plek gaan staan, stelde de Bootcamp & Yoga groep voor. Zo gezegd zo gedaan, gingen wij vlakbij de bosrand staan. Onder onze favoriete boom, want daar zitten vaak eekhoorns in en als je goed kijkt zie je zelfs een gezicht in de boom. Ook ritselen de blaadjes daar zo fijn. Blijkbaar is het ook een geliefde uitlaatplek voor honden. En trapte ik bijna (pff) in een dikke hondendrol. Op dat moment was ik nog geen fan van hondendrollen kan ik je vertellen. Om ervoor te zorgen dat wij niet per ongeluk in de drol zouden staan, markeerde ik de hoop met een takje.

Hoe uit shit iets moois kan groeien

Gisteren waaide het weer zo hard, dus samen met de groep wandelde ik naar ons fijne plekje tegen de bosrand. ‘Opletten dat wij niet weer in die drol trappen.’ waarschuwde ik de deelnemers. Ik was benieuwd of de drol nog steeds gemarkeerd was. En of! Het takje was inmiddels een mini boompje geworden! Zat stevig vast in de grond en was minstens vier tot vijf keer zo groot als het takje dat ik er een paar weken geleden in gestopt had! Wat ontzettend leuk. Echt je hebt geen idee hoe blij ik hiervan werd. Hoe uit shit iets moois kan groeien!

Karin van der Vennen en het kleine boompje

Hoe zou jouw leven eruit zien zonder de shit momenten?

Vooral die symboliek spreekt mij zo aan. Soms heb je gewoon eerst shit nodig voordat je kunt groeien of voordat er iets nieuws kan ontstaan. Shit als voedingsbodem voor groei. En het is zo waar! Kijk naar je eigen verleden. Zaten de grootste groeimomenten en momenten van transformatie bij jou ook niet in die dalen, die moeilijke tijden? Bij mij wel, net als ik laatst deelde in mijn verhaal over twijfel. Uiteindelijk hebben alle moeilijke momenten in mijn leven mij gevormd. En daar is dit boompje dan een mooi symbool voor. Stel je eens een leven voor, waarin je niet had meegemaakt wat je hebt meegemaakt? Zou dat dan geen oppervlakkig leven zijn geweest?

In iedere hondendrol een stokje

Je begrijpt, dat wij sindsdien in iedere hondendrol een stokje steken. Dus mocht je ineens heel veel nieuwe boompjes in Zwolle zien, dan weet je hoe dat komt. Mijn kinderen zijn zelfs zo enthousiast, dat mijn dochter voorstelde om onze eigen poep te gaan verzamelen als mest voor onze kamerplanten. Bespaarde ook nog water, zo redeneerde ze. Daar heeft ze dan wel weer een punt, maar voorlopig koester ik ons kleine Bootcamp & yoga boompje bij de Agnietenplas. Hopelijk blijft hij nog lang staan als reminder, dat uit shit iets moois kan groeien.

Outdoor life coaching

Welke shit in jouw verleden of heden, gaat bij jou zorgen voor groei? Of transformatie?
Wil je daar graag bij gecoacht worden? Neem dan contact met mij op. Ik begeleid je graag naar jouw beste leven met de symboliek en wijsheid van de natuur. Niet binnen in een hokje. Maar actief in de natuur. Wandelend, bewust en observerend van de natuur om ons heen. Niet zweverig, maar met beide benen op de grond. Bellen of appen kan naar 06-576419098 of mailen naar info@karayoga.nl. Wil je op de hoogte blijven? Volg me dan ook op social media (Instagram, Facebook).

Scroll naar boven