Meer dan yoga en schilderen

Woensdag 15 juni 2022 – De zon schijnt en ik hoor geritsel door de bladeren. Tibetaanse vlaggetjes wapperen in de wind. Iets verderop zit één van onze deelneemsters een prachtig schilderij vol heldere kleuren te schilderen. Ik zie twee meiden gezellig met elkaar kletsen. Aan de rand van het grasveld zoekt een deelneemster naar inspiratie in de bloemen en takken. De lucht voelt heerlijk warm aan, net als mijn binnenste. Zo blij voel ik mij. Dankbaar voor de fijne samenwerking en hoe alles zo mooi samen komt op deze woensdagmiddag bij de Agnietenplas in Zwolle. Onze eerste yoga & art retreat is een feit.

‘Waarom gun jij jezelf deze verwenmiddag?’ Er trekt een schaduw over haar gezicht. Ik raak haar arm aan. Een korte aarzeling. En de vrouw vertelt mij over de ingrijpende gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Ik kijk in haar ogen en voel haar intense verdriet. Kippenvel trekt over mijn hele lijf. Ik vraag of ik haar een knuffel mag geven en dat wil ze graag. Ik voel zo veel verbinding. Ze is zenuwachtig over hoe haar schilderij zal worden. Vanmiddag schilderen wij immers vanuit onze intuïtie en zijn de schilderijen een weerspiegeling van onze binnenwereld. Ik kom kijken. Haar schilderij is zo mooi en vredig geworden. ‘Het is af. Ik vind het prachtig.’ Ze kijkt blij, alsof het nu allemaal iets dragelijker is. Zonder zweverig te willen klinken, voelde ik een onmetelijke liefde en warmte door mij heen stromen. Een intense ervaring.

Terug naar 14:00. Zeven leuke vrouwen komen aan bij onze plek onder de bomen aan de rand van de Agnietenplas. Dames van alle leeftijden en duidelijk te herkennen aan hun yogamat. Deels wat gespannen over wat er zou gaan komen. Wie zouden er in de groep zitten? Ben ik wel creatief genoeg? We starten met een ontspannen yogales en een uitgebreide meditatie. We merken dat wij kalmer en rustiger worden. Hierna gaan we aan de slag met de verf. Je kunt met penselen schilderen maar ook met bladeren en takken. De natuur verrast door haar vele vormen en kleuren.

Yoga bij Agnietenplas tijdens yoga art retreat
Vrouw schildert in natuur tijdens yoga art retreat

De sfeer is open, rustig, ontspannen en gezellig. We durven te delen en ons te laten zien. We krijgen inzicht in onze eigen belemmerende patronen. ‘Ik wil toch tussen de lijntjes kleuren, maar zou eigenlijk dolgraag los willen gaan’. Of ‘Ik ben teveel bezig met het eindresultaat en saboteer het proces’. De tijd vliegt. ‘Nog tien minuten om voor de finishiung touch van je schilderij.’ Ik hoor verbaasde kreten. ‘Nu al voorbij?’ ‘Ik heb het gevoel dat we nog maar een kwartiertje bezig zijn’. Tijd om te delen met elkaar. Het resultaat is prachtig. Iedereen heeft een uniek schilderij. Wat zie jij in dit schilderij? We krijgen verrassende antwoorden en inzichten. Het voelt zo goed om dit met elkaar te delen in deze veilige en ontspannen omgeving.

De middag gaat zo snel voorbij. Na het opruimen, rij ik naar huis. Voel me vervuld met alle indrukken. Een onbeschrijfelijk gevoel van dankbaarheid over deze prachtige middag. Kan niet wachten tot de volgende retreat op zondag 10 juli!

Lijkt het jou ook leuk om dit mee te maken? Kom dan naar onze inmiddels derde editie van de Yoga & Art mini retreat. Dit keer op zondagmiddag 25 september bij de Agnietenplas. Je kunt je hier aanmelden. Of wil je liever een heel weekend weg? Kom dan naar het weekend retreat.

Tot dan!

Liefs Karin

vrouwen laten schilderij zien tijdens Yoga art retreat in Zwolle
Marlon kletst met deelneemster tijdens Yoga & art retreat

Scroll naar boven