Tabata workout

Korte Tabata work-outs die je overal kunt doen!

Geen tijd voor een lange training en op zoek naar korte training, waar je snel resultaten mee boekt? Speciaal voor jou heb ik twee korte video’s opgenomen, die je overal kunt volgen. In je woonkamer, in je appartement of in de tuin. Je hebt niet eens materialen nodig, al kan een matje wel fijn zijn.

Doe je mee?!
15 minuten tabata voor je buik en rug
12 minuten tabata voor je hele lichaam

Wat is een Tabata training?

Tabata is de naam van een intervaltraining. Je hebt verschillende timingen. Tijdens mijn bootcamplessen gebruik ik vaak 5 tabata’s van van 4 minuten bestaande uit 8 intervallen. De bedoeling is dat je 20 seconden een bepaalde oefening redelijk intensief doet en daarna neem je 10 seconden rust, vervolgens ga je weer 20 seconden bezig en dit in totaal 8 rondes. De intensiviteit kun je bij deze training zelf bepalen, maar voor een goed trainingseffect moet je er wel voor zorgen dat de intensiviteit steeds gelijk is.

Waar komt het vandaan? En waarom is een Tabata training goed voor je?

Dr. Tabata
De naam van deze training is te danken aan Dr. Izumi Tabata. Hij is een Japanse onderzoeker die een methode zocht om in een korte tijd toch een complete work-out te kunnen hebben. Met de 20-10-interval zorgde hij voor een training die aantoonde dat deze vorm van High Intensity Interval Training (HIIT) verschil kon maken om je algehele kracht en fitheid te verbeteren. Onderzoek toont aan dat Tabata je uithoudingsvermogen verbetert. Met een training van 20 minuten waarbij je er totaal 4 doet verbrand je tussen de 240 tot 360 calorieën.

Bootcamp & Yoga

Wil je na de zomer weer flink aan de slag en komen sporten? Kom dan naar één van de Bootcamp & Yogalessen. Lees hier de 10 redenen waarom dit zo goed voor je is! Tot gauw, liefs Karin

Scroll naar boven