Minder suiker challenge

Doe jij ook mee met de minder suiker challenge? Suiker… we worden er continu door verleid en het zit ook nog eens ‘verstopt’ in een groot deel van de producten die we dagelijks eten en drinken. Iedere week consumeren we maar liefst 99 suikerklontjes aan toegevoegde suikers. Hierdoor krijgen volwassenen in Nederland iedere dag gemiddeld zo’n 30 procent te veel vrije suikers binnen. Kinderen zelfs 80 procent! Te veel suiker consumeren is niet goed voor je gezondheid en kan leiden tot overgewicht, wat weer kan leiden tot diabetes type 2.

Download nu het bestand ‘Minder suiker challenge’ gratis in mijn webshop.
Je krijgt veel tips en tricks om jouw suikerconsumptie stap voor stap omlaag te brengen.

Nationale suiker challenge in juni

In juni is de nationale suiker challenge, waarbij je één hele week geen suiker eet. Dit is een initiatief van het Diabetesfonds.

Soms is dit te lastig om gelijk toe te passen, daarom heb ik dit document voor jou gemaakt. Je leert etiketten lezen, leert wat suiker met jouw lichaam doet en creëert hiermee een stuk bewustwording. Met de food swaps die ik noem in het document, kun je stap voor stap jouw eetpatroon aanpassen en telkens een product vervangen door een minder suikerrijke keuze.

Minder verzadigd vet

Voordeel van minder suikerrijke producten eten, is dat je vaak ook automatisch minder verzadigd vet binnenkrijgt. Immers in taart en koek zitten niet alleen suikers maar ook ongezonde vetten. De kans is dus ook groot, dat je zult afvallen door deze challenge.

Handige websites

Op internet vind je veel lekkere en gezonde recepten. Hier vind je een aantal handige websites:

Voedingscentrum

Diabetesfonds

Blij Suikervrij

Leef Puur Natuur

Minder suiker challenge

Scroll naar boven